Makelaar in Woerden, gunstig gelegen nabij bruisend Utrecht.

Woerden is een stad en gemeente in het westen van de provincie Utrecht en in het oosten van het groene hart. De gemeente bestaat uit de kernen: Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld. De stad Woerden telt circa 36.900 inwoners. Woerden heeft een gunstige ligging, centraal in het land en dichtbij de stad Utrecht, een huis kopen in Woerden is dus ideaal wanneer u centraal in Nederland wilt wonen.

Buiten de bebouwing bestaat Woerden voor een groot deel uit weilanden en akkers. De gemeente Woerden is omringd door: De ronde Venen, de Stichtse Vecht, Utrecht, Montfoort, Bodegraven-Reeuwijk en Nieuwkoop. De Oude Rijn loopt door Woerden en de riviertjes Linschoten en Grecht komen erin uit. In de zestiger jaren is de Oude Rijn in het centrum van de stad gedempt. Nu spreekt men van Rijnstraat. Woerden heeft een stadsmuseum, muziek/dans/theaterzaal-school. Ook is er een bioscoop.

Historie van Woerden.

Woerden stamt uit de Romeinse tijd. Tussen 719 en 722 verbleef Bonifatius hier om te prediken. Gaandeweg de middeleeuwen begon de stad vanaf de twaalfde eeuw meer versterkt te worden met een slot, wallen en grachten. Het doel van deze versterking was om tegengas te geven tegen de expansiedrift van de graaf van Holland. In 1372 kreeg Woerden stadsrechten van hertog Albrecht van Beieren. In 1410 begon de bouw van het kasteel van Woerden.

Monumenten die wat later gebouwd werden, zijn: de Petruskerk en Lutherse kerk, de Windhond, het Arsenaal, de watertoren, het Kruythuis, het Klooster, de Kazerne en Sint-Bonaventurakerk. Deze domineert met zijn hoge naaldspits van verre het stadsgezicht. Zo rond 1600 kreeg Woerden een ommuring, omwalling en gracht. De stad had een paar maal behoorlijk te lijden van de Fransen waarbij de stad bezet werd. De stad was toen onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. In de periode 1883-1912 werden de wallen en muren gesloopt omdat Woerden niet meer van militaire betekenis was. De waterwerken resteren nog wel aan het Woerdense stadsbeeld. In Woerden zijn vele archeologische vondsten gedaan.

Makelaar in Woerden, woonwijken met divers huizenaanbod.

Woerden kent diverse woonwijken met een divers huizenaanbod. Huis kopen in Woerden? Genoeg keuze dus. Neem bijvoorbeeld het Vogelkwartier, het Schilderskwartier, Molenvliet, Kromwijk, Waterrijk, Cattenbroek, Rietveld, Snel en Polanen en Staatsliedenkwartier. Het Staatslieden kwartier is een wijk die aan het begin van de zeventiger jaren gebouwd is.

De Molenbuurt werd eind jaren zeventig gebouwd met een voltooiing in de jaren negentig. In de wijk ligt een deels overdekt winkelcentrum en daarachter ligt Wijkpark Molenvliet. De wijk Snel en Polanen met veel voorzieningen zoals scholen, is gebouwd in de voormalige polders en de eerste huizen werden rond 1994 opgeleverd. Er wordt hier nog steeds gebouwd en uitgebreid in het naastgelegen gebied Waterrijk. Deze twee wijken bestaan uit zogenaamde eilanden en zijn geheel omsloten door water.

Wat wil jij in Woerden?

Ik wil graag…