Mijn favorieten

Makelaar in Leiden

Wonen in Leiden? Ja graag!

Leiden (ook bekend als Leyden) is een van de grootste steden in de regio Zuid-Holland en het grotere stadsgebied (waaronder Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten) heeft een bevolking van 206.000 inwoners. Gelegen aan een aftakking van de Rijndelta, bekend als de Oude Rijn, staat Leiden sinds de late jaren 1500 bekend als een overheersende universiteitsstad. De stad bloeide op met behulp van economie en kunst via de weefindustrie en later via de universiteit van Leiden, die de oudste universiteit van Nederland is. Tegenwoordig is de stad een belangrijke culturele hotspot en tevens een belangrijke plaats voor onderwijs en als handelscentrum. Het heeft ook veel historische gebouwen en fantastische attracties en is een van de belangrijkste toeristische locaties in Zuid-Holland.
Doordat Leiden bekend staat als universiteitsstad is het een erg levendige en jeugdige stad. Hierdoor is het ook erg aangenaam wonen in Leiden. De stad is de thuisbasis van de oudste universiteit van het land, evenals vele musea en een veelvoud aan bars, cafés en restaurants. Bovendien heeft de stad uitstekende verbindingen met tal van grote steden. Vanaf het centraal station van Leiden, op slechts 10 minuten lopen van het centrum, bent u met de trein in iets meer dan een halfuur in Amsterdam en zowel Schiphol als Den Haag in slechts 15 minuten.


Wij zijn uw makelaar in Leiden en omstreken!

Leiden heeft een charmant, historisch centrum met smalle straten en prachtige grachten. Verreweg het aantrekkelijkste (en meest exclusieve) gebied om in Leiden te wonen, is het historische stadscentrum. Erg gewild zijn de grote oude woningen aan het Rapenburg en verder naar het zuiden, in de Professorenwijk en de Burgemeesterswijk. Helaas weerspiegelen de huizenprijzen de populariteit van deze gebieden. De meeste huizen in de laatste gebieden zijn gebouwd tussen de jaren 1920 en 1950 en hebben de bijbehorende karakteristieke details. Als makelaar hebben wij hebben ook geregeld aanbod net buiten het centrum, op slechts 15 minuten fietsen van het centrum, zijn de nieuwere buurten van De Merenwijk en Stevenshof. Deze straten zijn volledig uitgerust met scholen, speeltuinen, winkels en alle nodige voorzieningen. Deze buurten zijn nieuwer: huizen in Merenwijk werden gebouwd in de jaren 1970, die in Stevenshof in de jaren 1980. Dit zijn echte Nederlandse buitenwijken met grotere tuinen.

Ook populair bij gezinnen en met een betere verhouding tussen ruimte en prijs, zijn de buitenwijken van Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en de gebieden dicht bij Leidse Hout ten noorden van Leiden. Wij als dé makelaar in Leiden kunnen u hier nog veel meer over vertellen! Neem contact met ons op!

 

Evenementen in Leiden


Nadat u uw makelaar in Leiden (ons) gevonden heeft waardoor u heerlijk woont in deze stad kunt u ook genieten van tal van leuke evenementen in de regio van Leiden. Zo zijn er de Lakenfeesten, Leids ontzet, Leiden Culinair, de Museumnachten en zelfs de Leiden Marathon! Niet alleen in Leiden zelf, maar door de gunstige ligging tussen Amsterdam, Utrecht en Rotterdam is er altijd wel iets te doen. Vooral tijdens de zomermaanden zal men zich nooit hoeven te vervelen!