Makelaar in Leiden

Leiden is een van de grotere steden van de provincie Zuid-Holland. Het grotere stadsgebied waar ook Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten onder vallen, telt een bevolking van meer dan 200.000 inwoners. Gelegen aan De Oude Rijn een aftakking van de Rijndelta, staat Leiden sinds de late jaren 1500 bekend als een belangrijke universiteitsstad die mede door de weefindustrie, kunst en kennisoverdracht tot grote bloei is gekomen.

Met de vele historische gebouwen, bijzondere musea zoals Rijksmuseum voor Oudheden, Corpus, Naturalis en vele andere fantastische attracties is Leiden één van de belangrijkste toeristische locaties in Zuid-Holland. De Universiteit van Leiden is de oudste universiteit van Europa en zorgt met al haar studenten voor een levendig en jeugdige sfeer in de stad.

Het charmante, historisch centrum met smalle straten en prachtige grachten maken dit gebied tot een aantrekkelijk en zeer exclusief gebied om te wonen. De prachtige statige panden aan het Rapenburg zijn bijzonder en ademen veel historie. Tegen het centrum liggen fraaie en populaire jaren 30 woonwijken zoals de Professorenwijk en Burgemeesterswijk. Ook in andere populaire wijken zoals Vreewijk, Tuinstadwijk of het Morsdistrict is het heerlijk wonen in de sfeer van vroeger.

Iets verder van het centrum maar nog altijd op fietsafstand liggen de wat ‘nieuwere’ wijken zoals de Merenwijk (70-er jaren), de Stevenshof (jaren 1980) en natuurlijk recenter de wijk Roomburg. De omliggende gemeenten zoals Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten liggen dicht tegen Leiden maar hebben elk hun eigen dorpse karakter.

Wij zijn uw makelaar in Leiden en omstreken!

De vestigingen van April makelaars zijn allen lid van de NVM en bevinden zich momenteel in Leiden, Vleuten en Vianen. Hiernaast is April makelaars Leiden sinds 2019 ook actief in Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest. Ons kleine team onderscheidt zich door betrokkenheid en enthousiasme. Wij bieden rechtstreeks contact en korte lijnen gecombineerd met een no-nonsense dienstverlening.

Uw makelaar voor Leiden en omgeving is Jeroen Ouweneel. Al meer dan 25 jaar is Jeroen woonachtig in Leiden en kent de stad en de omgeving als geen ander. Na lang werkzaam te zijn geweest als jurist/risk manager in het internationale bedrijfsleven heeft hij een aantal jaren terug besloten zijn passie voor onroerend goed te volgen en de woningmakelaardij ingegaan. ‘Het kopen van een woning is één van de belangrijkste beslissingen in het leven van mensen en een goede makelaar speelt in het proces van aan/verkoop een belangrijke rol door de juiste partijen bij elkaar te brengen. Beroepsmatig deel uit maken van dit proces en mensen te adviseren bij deze belangrijke beslissing geeft veel voldoening” aldus Jeroen.

Wat wil jij in Leiden?

Ik wil graag…